Anina kuhinja

Jagodna penasta krema na zmletih piškotih z baziliko

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2-3 skodelice

Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh lepotic naredila nekaj slastnega. Razmišljala sem o neki preprosti sladici in se odločila da bom malce improvizirala in nastalo je to spodaj. Z mojim sva se skoraj stepla za te napolnjene skodelice. 😉 Oh obožujem jagode!

Za 2 večji skodelici.
Čas priprave: 20 minut

Sestavine:
– 5-6 piškotov (tiste ki jih imate najrajši, v mojem primeru so bili to cantuccini)
– 4 večje jagode + 3-4 za okras
– 1 jajce
– 2 žlici ruma
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 1/2 vanilijevega stroka
– 3 polne žlice mascarpone / maskarpone sira
– bazilika

Opis priprave:

Piškote zmeljemo …

 

… in jih položimo na dno skodelic.

Vsaki skodelici na piškote zlijemo žličko ruma.
Jagode zmiksamo.

 

Jajce ločimo. Rumenjaku dodamo sladkor in sredico stroka.

Iz beljaka stepemo sneg. (mimogrede ta smeško v snegu je nastal popolnoma slučajno 😉 )

Rumenjak stepamo dokler ne postane svetlo rumene barve.

K rumenjaku nato vmešamo sir.

Ko je sir umešan,

počasi umešamo še zmiksane jagode.

Kremo nalijemo v skodelice.

Po vrhu potresemo narezane jagode, jim dodamo baziliko in položimo v hladilnik za 2-3 ure, da se krema strdi.

Veselo sladkanje 😉

Komentarji

  1. Za tako slastno napolnjene kozarčke bi se splačalo dobiti kakšno buško :o))) Nadvse slastna objava … jo bom shranila do sezone jagod :o)))

    Vse dobro …

  2. Joooj Ana! Jst pa polno skrinjo jagooood ;)! Tistih, veš, od marmeladke :P! Ravno včeraj sem delala panna cotto z vročimi jagodami! Vendar se tudi tole bere nadvse slastno :)! Lep nedeljski dan!!! *

    1. Mmm panakoto z vročimi jagodami. Uf se mi že cedijo sline. 🙂 Sporoči, če boš sprobala recept in ti bo všeč. 🙂

      Upam, da si imela prelep nedeljski dan tudi ti,
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.