Saj vem, da trenutno jagode niso v sezoni. Brez težav lahko odmrznete zamrznjene. Samo pazite, da jih položite v cedilo čez noč ali vsaj za nekaj ur, da odvečna tekočina steče proč, drugače bo krema preredka. 😉 Meni so ostale od snemanja oddaje in seveda se nisem mogla upreti, da ne bi bi iz teh lepotic naredila nekaj slastnega. Razmišljala sem o neki preprosti sladici in se odločila da bom malce improvizirala in nastalo je to spodaj. Z mojim sva se skoraj stepla za te napolnjene skodelice. 😉 Oh obožujem jagode!
Za 2 večji skodelici.
Čas priprave: 20 minut
Sestavine:
– 5-6 piškotov (tiste ki jih imate najrajši, v mojem primeru so bili to cantuccini)
– 4 večje jagode + 3-4 za okras
– 1 jajce
– 2 žlici ruma
– 2 žlici sladkorja v prahu
– 1/2 vanilijevega stroka
– 3 polne žlice mascarpone / maskarpone sira
– bazilika
Opis priprave:
Piškote zmeljemo …
… in jih položimo na dno skodelic.
Vsaki skodelici na piškote zlijemo žličko ruma.
Jagode zmiksamo.
Jajce ločimo. Rumenjaku dodamo sladkor in sredico stroka.
Iz beljaka stepemo sneg. (mimogrede ta smeško v snegu je nastal popolnoma slučajno 😉 )
Rumenjak stepamo dokler ne postane svetlo rumene barve.
K rumenjaku nato vmešamo sir.
Ko je sir umešan,
počasi umešamo še zmiksane jagode.
Kremo nalijemo v skodelice.
Po vrhu potresemo narezane jagode, jim dodamo baziliko in položimo v hladilnik za 2-3 ure, da se krema strdi.
Veselo sladkanje 😉
Mmmm ravno sem gledala oddajo, kjer so kombinirali jagode z baziliko…to res moram sprobat! 🙂
Prav res sprobaj. Fascinantno je kako lepo se sestavini povežeta. 😉
Za tako slastno napolnjene kozarčke bi se splačalo dobiti kakšno buško :o))) Nadvse slastna objava … jo bom shranila do sezone jagod :o)))
Vse dobro …
Ooo super. Ko jo boš sprobala pa sporoči kako ti bo všeč. 😉
Lep pozdravček 🙂
Joooj Ana! Jst pa polno skrinjo jagooood ;)! Tistih, veš, od marmeladke :P! Ravno včeraj sem delala panna cotto z vročimi jagodami! Vendar se tudi tole bere nadvse slastno :)! Lep nedeljski dan!!! *
Mmm panakoto z vročimi jagodami. Uf se mi že cedijo sline. 🙂 Sporoči, če boš sprobala recept in ti bo všeč. 🙂
Upam, da si imela prelep nedeljski dan tudi ti,
Ana
Aaargh!!! Pa prav danes ni bilo jagod v supermarketu, ko pa so vedno. Saj ne vem, če bom zdržala do naslednjega tedna…
Oh joj smola 🙂 Upam, da jih čimprej dobijo. 😉