Anina kuhinja

Jabolčno skutna tortica z orehi v skodelici

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 5 minut

Količina: 2 kozarčka

Sestavine:

2 večja jabolka
50 ml vode
4 žlice limoninega soka
limonina lupinica polovice limone
1/2 čajne žličke koruznega škroba
6 žlic pasirane fine skute
4 žlice jogurta
2-3 čajne žličke Sugar Sweet sladkorja brez kalorij
1 kapljica Sweet drops z okusom vanilije ali vanilijev strok
ščepec cimeta
2 žlici orehov

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in narežemo na manjše kocke. Ponev premažemo z naoljeno papirnato brisačko in na njej na nizki vročini popečemo jabolka. Ko se začnejo na določenih delih barvati v rjavkasto barvo, jih zalijemo z vodo zmešano s škrobom. Kuhamo na nizkem ognju in dodamo 2 žlici limoninega soka, lupinico, vanilijevo aromo Sweet Drops in cimet.

Kuhamo da dobimo primerno gostoto, nato pa ohladimo.

Jogurt, skuto, sladkor, preostali limonin sok zmešamo v fino kremo in nadevamo kozarčke. Po vrhu razporedimo skuhana jabolka in okrasimo z orehi. Zapremo in hranimo več dni v hladilniku.

Jed je odlična za zajtrke, za na pot, sladek zdrav prigrizek ali večerjo.

Jabolčno skutna tortica z orehi v skodelici je odlična za zajtrke, za na pot, sladek zdrav prigrizek ali večerjo. Pripravljena je iz sladkorja Sugar Sweet, ki je primeren za diabetike ali za tiste ki izgubljajo kilograme, živijo zdravo in so aktivni. Sladkor nima kalorij in ne vpliva na rast sladkorja v krvi. Več tukaj.

V receptu so uporabljene tudi Sweet drops kapljice, ki so čudovite aromatične sladke kapljice, ki jed osladkajo brez kalorij (primerne tudi za diabetike) in ji dodajo čudovito aromo. Sama sem uporabila okus vanilije, obstaja pa še kar nekaj drugih. Najdeš jih tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.