ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 dobra ura
Za 10-15 oseb. Za zelo velik pekač. 🙂
SESTAVINE za testo:
– 4 jajca
– 40 dag sladkorja
– 40 dag moke
– 28 dag mleka
– 24 dag olja
– 2 vrečki pecilnega praška
SESTAVINE za premaze:
– 3 kg jabolk
– 40 dag sladkorja
– 2 litra vode
– 4 vrečke vanilijevega pudinga
– 2 vrečki vanilijevega sladkorja
– 2 jogurtova lončka smetane za stepanje + 4-5 žlic sladkorja
OPIS PRIPRAVE:
Vse sestavine za biskvit dodamo v skledo in jih dobro stepemo z električnim mešalnikom. Pekač naoljimo in pomokamo. Biskvit vlijemo vanj in ga pečemo na 180 stopinj kakšne 30 minut. Z zobotrebcem po kakšnih dobrih 20 minutah preverite ali je biskvit pečen. Pečen biskvit ohladimo.
Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, peclje in muhe. Narežemo jih na šestine in zalijemo z vodo. Vodi dodamo sladkor in vsebino zavremo.
Vročino nato zmanjšamo na srednjo in vse skupaj kuhamo kakšne slabe pol ure, da se jabolka zmehčajo. Jabolka nato odcedimo, in jih premažemo čez ohlajen biskvit.
Vodo od jabolk zavremo.
Med čakanjem da zavre, z metlico dobro zmešamo pudingov prah in dober dcl vode. Zmes nato vmešamo v zavret jabolčni sok. Vsemu skupaj dodamo vanilijeve sladkorje in med rednim mešanjem vremo dokler se ne zgosti. Zgoščen puding prelijemo čez premazana jabolka. Malce potresemo pekač, da se puding lepo razporedi.
Vse skupaj ohladimo.
Ko je vse ohlajeno zmiksamo smetano s sladkorjem in jo premažemo čez pecivo.
Veselo sladkanje!