Sestavine:
4 jajca
80 gramov svetlega trsnega sladkorja (ali navadnega)
60 gramov Frutek jabolčne kašice
130 gramov bele moke (ali pirine ali polnozrnate moke)
1/8 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke cimeta
sladkor v prahu za posip – po želji
Postopek:
NatisniMoko presejemo. Jajca ločimo.
Beljakom dodamo 3 žlice izmerjenega sladkorja in sol. Stepamo do čvrstega da so konice snega ob dvigu mešalke pokončne.
Rumenjake stepamo 5-10 minut skupaj s preostalim sladkorjem. K rumenjakom postopoma dodajamo presejano moko.
Ko so sestavine zmešane z lopatko počasi v treh izmenah vmešamo sneg.
Zmes nadevami v brizgalno vrečko in vbrizgamo 10 cm dolge piškote na papir za peko. Če želimo hrustljavo skorjico, po vrhu nepečenih piškotov potresemo vanilijev ali navadni sladkor.
Piškote razporedimo 2 cm narazen saj se med peko razlezejo.
Pečemo jih na 180 stopinjah 15-17 minut – do zlato rjave barve.