Anina kuhinja

Jabolčno cimetovi baby piškoti / savojski piškoti

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 14-16 minut

Količina: 30-35 piškotov

Sestavine:

4 jajca
80 gramov svetlega trsnega sladkorja (ali navadnega)
60 gramov Frutek jabolčne kašice
130 gramov bele moke (ali pirine ali polnozrnate moke)
1/8 čajne žličke soli
1/2 čajne žličke cimeta
sladkor v prahu za posip – po želji

Postopek:

Natisni

Moko presejemo. Jajca ločimo.

Beljakom dodamo 3 žlice izmerjenega sladkorja in sol. Stepamo do čvrstega da so konice snega ob dvigu mešalke pokončne.

Rumenjake stepamo 5-10 minut skupaj s preostalim sladkorjem. K rumenjakom postopoma dodajamo presejano moko.

Ko so sestavine zmešane z lopatko počasi v treh izmenah vmešamo sneg.

Zmes nadevami v brizgalno vrečko in vbrizgamo 10 cm dolge piškote na papir za peko. Če želimo hrustljavo skorjico, po vrhu nepečenih piškotov potresemo vanilijev ali navadni sladkor.

Piškote razporedimo 2 cm narazen saj se med peko razlezejo.

Pečemo jih na 180 stopinjah 15-17 minut – do zlato rjave barve.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.