Anina kuhinja

Jabolčni puding kolački s smetano in karamelo

Čas priprave: 25-30 minut

Čas kuhanja: 17-18 minut peke + 5 minut kuhanja

Količina: 12 kolačkov

Sestavine:

Sestavine za kolačke:
2 jajci
80 gramov sladkorja
1 žlička Dr. Oetker vanilijeve paste
ščepec soli
200 gramov moke
60 ml rastlinskega olja
150 ml mleka
1/2 vrečke Dr. Oetker pecilnega praška

Sestavine za nadev:

400 ml mleka
1 vrečka Dr. Oetker vanilijevega pudinga s kardamomom – ali klasičnega vanilijevega
2 žlici Dr.Oetker vanilin sladkorja v prahu
12 čajnih žličk jabolčne čežane ali kaše

Sestavine za nadev:

350 ml sladke smetane za stepanje
1 čajna žlička Dr.Oetker želatine fix
1 žlica Dr. Oetker vanilin sladkorja v prahu
2 žlici masla
karamelni preliv – recept zanj najdeš tukaj

Postopek:

Natisni

Najprej skuhamo puding. Dve tretjini mleka zavremo. V eno tretjino fino vmešamo prašek za puding in sladkor. Zmes vlijemo v vrelo mleko in z metlico neprestano mešamo, na srednji do višji temperaturi, da se puding zgosti. Zgoščenega odstavimo,vmešamo maslo, pokrijemo po površini s folijo za živila in ohladimo.

Izmerimo olje in mleko, ter vanilijevo pasto. V posodi zmešamo moko s pecilnim praškom. Jajci ločimo na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepemo sneg, in jim med stepanjem dodamo ščep soli. Rumenjake skupaj s sladkorjem stepamo da podvojijo prostornino. Takrat izmenično dodajamo izmerjene tekoče sestavine in suhe. Na koncu nežno z lopatko vmešamo sneg.

V papirnate košarice naložimo po žlico zmesi. Dodamo čajno žličko čežane in pudinga, ter pokrijemo s polno žlico zmesi, da nadev pokrije. Pečemo v segreti pečici na 170 stopin 17-18 minut, da zobotrebec iz kolačkov pride ven čist. Odstranimo iz pekača in ohladimo.

Sladko smetano stepemo do mehkega nato pa ji med stepanjem dodamo želatino fix. Stepamo do čvrstega in na koncu vmešamo še sladkor v prahu.

S smetano nadevamo ohlajene kolačke in jih po vrhu pokapamo s karamelo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.