Anina kuhinja

Jabolčni pleteni štrudelj iz listnatega testa

Čas priprave: 30 minut

Čas kuhanja: 25-30 minut

Količina: za 3 pletenke

Sestavine:

Sestavine:
3 zavitki svežega valjanega listnatega testa
7 večjih jabolk
3 žlice sladkorja
1 vrečka vanilin sladkorja
1 čajna žlička cimeta
1/4 čajne žličke mletega kardamoma in ingverja
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica limoninega soka
1 vrečka vanilijevega pudinga + 300 ml vode
50 ml mleka za premaz
+
sladkor za posipanje

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in zrežemo. Zmešamo jih s sladkorjema, cimetom, ingverjem in kardamomom. Vodo, limonin sok, limonino lupinico in puding prašek zmešamo.

V posodo dodamo toliko vode da pokrije dno in jo zavremo. Dodamo jabolka, premešamo, pokrijemo ter kuhamo 20 minut. Po tem času posodo odkrijemo in kuhamo nekih 5 minut da večino vode izhlapi. Vlijemo puding zmes in kuhamo da se nadev zgosti.

Pokrijemo ga s folijo za živila in ohladimo.

Testo zrežemo kot prikazujejo slike. Nadevamo in prepletemo. Premažemo z mlekom in pečemo na zgornji tretjini segrete pečice na 200 stopinj, nekih 25 minut da se zlato rjavo obarva. V kolikor imamo parno pečico vključite drugo stopnjo pare ali na dno dodajte skledo z vodo.

Pečeno ohladimo do toplega nato pa posipamo s sladkorjem v prahu.

Jabolčni pleteni štrudelj iz listnatega testasem pripravljala s pomočjo Boscheve indukcijske plošče z intergirano napo in fantastične Boscheve kombinirane parne pečice, ki je naravnost vrhunska, saj mi omogoča da klasični peki delno dodam paro, ali pa jed popolnoma skuham v sopari.

Več o Boschevi kombinirani parni pečici najdete tukaj.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.