Anina kuhinja

Jabolčni mafini / muffini s cimetom

Naribana ožeta jabolka.

Pripravljen pekač.

Levo beljaki, desno rumenjaki s sladkorjem.

Narejen sneg.

Presejanje moke v ostale sestavine.

Dodajanje snega.
Napolnjene posodice z jabolki na 1 žlici zmesi.

Nepečeni jabolčni mafini s cimetom.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut ( skupaj s peko )

Za 12 mafinov.

SESTAVINE:

– 2 jajca
– 280 g moke
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 6 žlic sončničnega olja
– 18 žlic mleka
– ščepec soli
– 5-6 žlic sladkorja
– 1 veliko jabolko
– 1 čajna žlička cimeta

OPIS PRIPRAVE:

   Pečico najprej prižgemo na 180 stopinj, da se bo v tem času segrela. Nato na pekač za mafine naložimo papirnate  skledice. Ne rabite jih nič premazati saj se tudi take čisto lepo odlepijo od pečenega peciva.
   Nato olupimo jabolko in ga naribamo. ( peclja, pešk in muhe ne ribamo da ne bo pomote ) Naribano jabolko malce ožamemo ( ne popolnoma da bo še vseeno malo namočilo mafin )  in mu dodamo dober ščep cimeta. ( recimo 1/3 čajne žličke )
  Nato ločimo rumenjake in beljake. V posodo z rumenjaki dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Z električnim mešalnikom nato rumenjake in sladkor stepamo toliko časa da zmes postane svetlo rumena. ( kakšnih 5 minut ) Nato z beljakov naredimo sneg ( več nasvetov za pripravo snega najdete tukaj )
   V posodo z rumenjaki dodamo olje in mleko. V cedilo pa stresemo moko, sol in pecilni prašek. Nato moko in ostale sestavine na cedilu presejemo v posodo z rumenjaki. Moko nato z metlico nežno vmešamo v ostale sestavine. Na koncu pa vsemu skupaj dodamo še sneg, ki ga prav tako z metlico nežno vmešamo. Zmes mora biti malce gostejša od zmesi ki jih delamo za biskvite. Zmesi nato dodamo še preostali cimet, in ga vmešamo v ostale sestavine.
   Nadaljujemo z polnjenem papirnatih skledic. Vsaki najprej dodamo 1 zravnano žlico zmesi. Nato naribana jabolka porazdelimo po posodicah da jih je povsod približno enako. Pazimo da jih polagamo kar se da na sredino zmesi. Čez naribana jabolka nato ponovno dodajamo zmes in tako da v vseh posodicah lepo pokrijemo naložena jabolka. Po potrebi zmes z žličko malo razmažemo čez jabolka.
    Takšne nato pečemo 20-23 minut v segreti pečici na 180 stopinj. Ko se ohladijo, ali pa vsaj niso več vroči jih potresemo s sladkorjem v prahu in postrežemo.

   Veselo sladkanje!

Komentarji

 1. Ja, super so uspeli, domači so rekli, da so odlični in da moram nujno še kdaj kaj pripravit 🙂 Lep večer, Ana

 2. jaz sem jih pa danes probala, pa je testo packarija, ne vem kje sem ga polomila, preveč je bilo gosto testo, kljub temu da sem še malo mleka dodala v maso…stran vržene sestavine!

  1. Živjo!

   Testo res pride malce bolj gosto ampak takšno je mišljeno. Sama sem recept sprobala že večkrat pa mi nikoli ni delalo težav. Nimam pojma kaj bi lahko šlo narobe. :/
   Si jih kljub vsemu vsaj spekla?

   Lep pozdravček,
   Ana

 3. Zdravo, tudi meni je ratala packarija iz tega testa… Mafine sem pekla že vsaj 30krat, pa kaj takega še nikoli ni ratalo. Bi bila lahko kriva moka, ker je pirina? Sicer sem do sedaj še vedno dala namesto pšenične pirino, pa nikoli ni bilo težav. Sem dodala še mleko, pa se je masa kar vlekla, komaj sem vse zmešala. Zdaj jih pečem, bom videla, kaj bo ven prišlo….

Komentarja ni mogoče oddati.