Sestavine:
Sestavine za biskvitno dno:
2 jajci
100 gramov moke (navadne, pirine ali brezglutenske Schaer Mix it)
80 gramov nerafiniranega sladkorja
1/4 čajne žličke cimeta
1 čajna žlička vanilijeve paste ali arome ali vrečka vanilijevega sladkorja
70 gramov masla
1/2 vrečke pecilnega praška
Sestavine za jabolčni puding:
8 jabolk
300 ml vode
2 vrečki vanilijevega pudinga
4 žlice nerafiniranega sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
3 žlice limoninega soka
stepena sladka smetana za okras
Postopek:
NatisniMaslo stopimo in nato ohladimo do sobne temperature. Moko premešamo s pecilnim praškom.Jajca, skupaj z vanilijo in sladkorjem ter limonino lupinico stepamo da podvojijo prostornino.
Z metlico počasi vmešamo presejano moko, maslo in limonin sok. Zmes prelijemo v dobro namaščen pekač in pečemo v segreti pečici nekih 20 minut, da se na vrhu zlato rjavo obarva in zobotrebec iz njega pride čist.
Jabolka olupimo in narežemo. Zalijemo z dvema tretjinama vode in kuhamo 15 minut, da se omehčajo. Fino jih zmiksamo. V preostalo vodo vmešamo sladkor in vanilijeva pudinga. Vmešamo ju v jabolčno kašo in kuhamo da se ta zgosti. Nekaj minut kuhanja in puding prelijemo čez pečen biskvit. Ohladimo do toplega, nato pa položimo v hladilnik čez noč.
Okrasimo s stepeno smetano in narežemo na kocke.