Anina kuhinja

Jabolčne ameriške palačinke z javorjevim sirupom

Moka, jajca, sladkor, sol, pecilni prašek in mleko v posodi.

 

Dodajanje naribanega jabolka.

 

Končna zmes.

 

Peka palačinke prva stran.

 

Peka palačinke druga stran.

 

Nočete vedeti koliko sirupa je bilo na koncu prelitega čez tele palačinke. 😉

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 10 minut
ČAS PEKE: 10 minut

Za 10 palačink.

SESTAVINE:

– 11 zravnanih žlic moke
– 10 žlic mleka
– 1 žlica sladkorja
– čisto mali ščepec soli
– 1 vrečka pecilnega praška
– 1 zvrhana žlica masla
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 1 malo jabolko
– 2 mali jajci
– dober ščep cimeta
– javorjev sirup

OPIS PRIPRAVE:

Jajca ubijemo v skledo. Dodamo jim moko,pecilni prašek, vanilijev sladkor, mleko sladkor, sol, in na najmanjši temperaturi stopljeno maslo. Dodamo še olupljeno in naribamo jabolko ( naribano jabolko malce stisnemo in odlijemo odvečni sok )ter cimet. Vse skupaj z metlico dobro vmešamo. Ponev segrejemo na srednjo temperaturo (5/9). Z zajemalko na ponev vlijemo manjši krogec. Na eni strani ga tako pečemo približno deset sekund in ga nato hitro obrnemo. Tudi na drugi strani ga pečemo ribližno deset sekund oziroma toliko časa da pri robovih vidimo da je zmes motna torej pečena. Postopek ponavljamo dokler nam ne zmanjka zmesi. Končne palačinke polijemo z javorjevim sirupom (če ga nimate bo tudi med vredu).

Veselo sladkanje!