Anina kuhinja

Jabolčna čežana s kislo smetano in žganjem

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 8 oseb.

SESTAVINE:

– 15 jabolk

– približno 4 litri vode

– 4 žlice sladkorja
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja
– 4 klinčki
– 1 žlica cimeta
– 10 žlic kisle smetane
– 3 žlice sadnega žganja

OPIS PRIPRAVE:

Jabolka olupimo in jim odstranimo peške, muho in pecelj. Narežemo jih na šestine in zalijemo z vodo, v katero dodamo klinčke. Vode prilijemo toliko da jih pokriva. Vsebino zavremo, ter nato vročino zmanjšamo na srednjo in kuhamo kompot še kakšne pol ure. Po tem času dodamo sladkor in vanilijev sladkor in cimet. Večino vode odstranimo in jabolka pretlačimo v pašto. Pašti vmešamo 10 žlic smetane in žganje. Lahko pa postrežemo le čežano pa si vsak posebej lahko doda željeno količino kisle smetane.

Dober tek!