Anina kuhinja

Jabolčna čežana

Čas priprave: 5-10 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 2-3 osebe

Sestavine:

4 jabolka
4-5 klinčkov
1/2 čajne žličke cimeta

+

sladkor – po potrebi (jaz sem uporabila tega brez kalorij iz Proteini.si)

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in narežemo na koščke. Zložimo v posodo in zalijemo le toliko z vodo da jabolka pokrijemo. Dodamo klinčke in cimet. Pokrijemo posodo in kuhamo 15 minut, da se jabolka omehčajo.

Del vode odlijemo, če želimo bolj gosto čežano, in popijemo kot čaj. Klinčke odstranimo. Nato pa jabolka pretlačimo. Po okusu dodamo sladkor, če je potrebno.

Postrežemo vroče ali hladno kot samostojni prigrizek ali prilogo k šmornu, ocvrtim kruhovim rezinam, palačinkam….

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.