Anina kuhinja

Italjanski mandljevi piškoti

Čas priprave: 10-15 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: cca 22 piškotov

Sestavine:

Sestavine:
300 gramov Dr.Oetker mandljeve moke
200 gramov kristalnega sladkorja
1/3 čajne žličke soli
1/3 čajne žličke Dr.Oetker limonine lupinice ali 1/2 sveže lupinice bio limone
1 čajna žlička Dr. Oetker vanilijeve arome
1/2 čajne žličke Dr. Oetker mandljevega arome
3 beljaki ali 90 gramov beljakov
Dr. Oetker sladkor v prahu za povaljat
cca 22 celih mandljev za okras

 

Postopek:

Natisni

V skledo dodamo mandljevo moko, kristalni sladkor in sol. Premešamo.

Nato dodamo limonino lupinico, beljake in arome. Premešamo in oblikujemo kroglice. Te povaljamo v sladkorju v prahu in jih položimo na papir za peko.

V sredino zapičimo mandelj in jih položimo v segreto pečico na 165 stopinj za 15 minut. Ohladimo in shranimo oziroma postrežemo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.