Anina kuhinja

Hrustljavi jabolčni marcipan trikotniki

Čas priprave: 30-40 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 6 trikotnikov

Sestavine:

Sestavine:
1 zavitek svežega valjanega listnatega testa
3 jabolka
2 vrečki Dr. Oetker vanilin sladkorja
1/3 čajne žličke cimeta
limonina lupinica ene bio limone
1 žlica limoninega soka
1/2 vrečke vanilijevega pudinga + 150 ml vode
100-150 gramov Dr.Oetker marcipana
6 čajnih žličk Dr.Oetker mletih mandljev
Dr.Oetker mandljevi lističi za okras
50 ml mleka za premaz
+
Dr.Oetker sladkor za posipanje

Postopek:

Natisni

Jabolka olupimo in zrežemo. Zmešamo jih s sladkorjem in cimetom. Vodo, limonin sok, limonino lupinico in puding prašek zmešamo.

V posodo dodamo toliko vode da pokrije dno in jo zavremo. Dodamo jabolka, premešamo, pokrijemo ter kuhamo 20 minut. Po tem času posodo odkrijemo in kuhamo nekih 5 minut da večino vode izhlapi. Vlijemo puding zmes in kuhamo da se nadev zgosti.

Pokrijemo ga s folijo za živila in ohladimo.

Testo zrežemo na trikotnike kot vidite na sliki. Vsak del trikotnika posujemo z malo mletih mandljev, dodamo žlico jabolčnega nadeva in narezan marcipan. Pokrijemo in zatesnimo z vilico. Zarežemo dve črti in premažemo z mlekom. Posujemo z mandljevimi lističi in pečemo na zgornji tretjini segrete pečice na 200 stopinj, nekih 15 minut da se zlato rjavo obarvajo. V kolikor imamo parno pečico vključite drugo stopnjo pare ali na dno dodajte skledo z vodo.

Pečeno ohladimo do toplega nato pa posipamo s sladkorjem v prahu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.