Sestavine:
850 gramov bele moke
2 vrečki Fala suhega kvasa
500 ml tople vode
100 gramov grškega jogurta
3 žlice oljčnega olja
1 žlica medu
15 gramov soli
Postopek:
NatisniMoko in kvas premešamo. Vmešamo sol. Vodo zmešamo z jogurtom, oljem in medom. Med mešanjem vlijemo k moki, da dobimo lepljivo testo.
Gnetemo vsaj 10-15 minut.
Oblikujemo hlebček in ga pustimo vzhajati 45 minut. Po tem času ga razdelimo na 8-9 delov in jih oblikujemo v hlebček.
Hlebčke pustimo vzhajati 20 minut. Vsak hlebček posebej zvaljamo v krog debeline 2-3 milimetre. Prešpikamo z vilico. Položimo ga v namaščeno teflonsko ponev in pečemo na srednji temperaturi (6/9) 3 minute na vsaki strani. Če ima vaša ponev pokrov, jo med peko pokrivajte da čimmanj pare izhlapi.
Večjo krpo navlažimo z vodo. Vsak pita kruh, takoj ko se speče dodamo v večjo posodo obloženo z vlažno krpo. Kruh prekrijemo s še eno vlažno krpo in posodo pokrivamo. Tako bomo v kruhu obdržali vlažnost in se bo lepo prepogibal brez da poči.
Ko spečemo ves kruh ga pustimo vsaj deset minut ovitega v vlažni krpi in pokritega. Potem pa lahko postrežemo ali pa shranimo v neprodušno zaprte vrečke ali posode. Kruh se krasno tudi zamrzne.