Anina kuhinja

Grozdni sirup ali sirup iz grozdja

─îas priprave: 20-25 minut

─îas kuhanja: 1 ura

Koli─Źina: 4-5 litrov sirupa

Sestavine:

Sestavine:
3 kg grozdov grozdja pri roki
500 gramov sladkorja na liter kuhanega soka
2 cimetovi pal─Źki
10 klin─Źkov/nageljnovih ┼żbic
sok ene ve─Źje limone
2 x vre─Źka vanilijevega sladkorja

Sestavine za grozdni gin in tonik:

30-40 ml grozdnega sirupa
1 dcl tonika
20-30 ml gina
3-4 ┼żlice limonine soka
1 limonina rezina
nekaj grozdov
metini listi

Postopek:

Natisni

─îiste steklenice polo┼żimo skupaj s pokrovi v segreto pe─Źico na 100 stopinj za vsaj 10-15 minut da se sterilizirajo.

Grozde na cedilu na hitro oplaknemo in zalijemo s toliko vode da jih za 2-3 cm pokriva. Dodamo cimet, klin─Źke in zavremo.

Na nizkem ognju kuhamo 30 minut. Nato odcedimo. ─îe ┼żelimo lahko zelo fino odcedimo ponovno tudi preko gaze. Sama sem odcedila le s kuhinjskim finim cedilom.

Sok stehtamo in na vsak liter teko─Źine dodamo 500 gramov sladkorja. Dodamo vanilin sladkor in dodamo nazaj na ┼ítedilnik ter pripeljemo do vretja.

Odstavimo, vmešamo limonin sok in takoj prelijemo v steklenice. Dobro jih zapremo in pustimo da se sirup ohladi.

Za Grozdni gin in tonik, preprosto sestavine zme┼íamo in postre┼żemo.

Grozdni sirup je nastal v sodelovanju s podjetjem Pirnar, in je poslikan pred njihovimi krasnimi vhodnimi vrati. ­čÖé

Komentarji

*Zahtevano

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.