AKCIJA! Pri nakupu dveh ali ve─Ź kuharskih knjig ali priro─Źnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnote┼żeno GRATIS. Akcija velja le za fizi─Źno obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Gratinirano kislo zelje s klobaso in starim kruhom

─îas priprave: 20-25 minut

─îas kuhanja: cca 20 minut pra┼żenja in 25 minut peke

Koli─Źina: ve─Źji ovalen peka─Ź ali cca 25x30cm pravokotni peka─Ź

Sestavine:

Sestavine:
6 polovi─Źk klobas
1 kg kislega zelja
200 gramov suhega kruha
200 ml mleka
1 ─Źajna ┼żli─Źka soli – oz po okusu
1/2 ─Źajne ┼żli─Źke belega popra – oz po okusu
3 lovorjevi listi
─Źajna ┼żli─Źka sladkorja
600 ml kisle smetane
3 jajca
+
gor─Źica za postre┼żbo

Postopek:

Natisni

Mleko segrejemo do vro─Źega in kruh prelijemo, ter preme┼íamo. Kislo zelje z vro─Źo vodo preperemo do ┼żeljene kislosti.

Ponev namastimo in na njej pope─Źemo narezano izbrano klobaso. Ko je malce pope─Źena dodamo o┼żeto kislo zelje. Dodamo sladkor, polovico popra, polovico soli in lovorjeve liste. Pra┼żimo da se vse sestavine zape─Źejo.

Kruh zme┼íamo z nadevom in prelo┼żimo v nama┼í─Źen peka─Ź.

Kislo smetano zme┼íamo s stepenimi jajci. Dodamo sol in poper. Prelijemo ─Źez pripravljen nadev.

Polo┼żimo v segreto pe─Źico na 200 stopinj za cca 25-30 minut da se vrh malo zape─Źe.

Postre┼żemo z gor─Źico.

Gratinirano kislo zelje s klobaso in starim kruhom sem pripravljala v sodelovanju z Merkur trgovinami. Recept je pripravljen z namenom zero waste novoletne zaobljube in prikazuje kako spretno lahko uporabimo star kruh za kosilo. Vsi izdelki, ki so uporabljeni v samem video receptu so iz Merkurja. ­čśë

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.