Sestavine:
Sestavine:
6 polovičk klobas
1 kg kislega zelja
200 gramov suhega kruha
200 ml mleka
1 čajna žlička soli – oz po okusu
1/2 čajne žličke belega popra – oz po okusu
3 lovorjevi listi
čajna žlička sladkorja
600 ml kisle smetane
3 jajca
+
gorčica za postrežbo
Postopek:
NatisniMleko segrejemo do vročega in kruh prelijemo, ter premešamo. Kislo zelje z vročo vodo preperemo do željene kislosti.
Ponev namastimo in na njej popečemo narezano izbrano klobaso. Ko je malce popečena dodamo ožeto kislo zelje. Dodamo sladkor, polovico popra, polovico soli in lovorjeve liste. Pražimo da se vse sestavine zapečejo.
Kruh zmešamo z nadevom in preložimo v namaščen pekač.
Kislo smetano zmešamo s stepenimi jajci. Dodamo sol in poper. Prelijemo čez pripravljen nadev.
Položimo v segreto pečico na 200 stopinj za cca 25-30 minut da se vrh malo zapeče.
Postrežemo z gorčico.
Gratinirano kislo zelje s klobaso in starim kruhom sem pripravljala v sodelovanju z Merkur trgovinami. Recept je pripravljen z namenom zero waste novoletne zaobljube in prikazuje kako spretno lahko uporabimo star kruh za kosilo. Vsi izdelki, ki so uporabljeni v samem video receptu so iz Merkurja. 😉