Anina kuhinja

Gratinirani rezanci z regratom, šparglji in pinjolami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

100 g zucchini bučke
30-40 g špargljev – opcijsko
125 g rezancev – testenin po želji (jaz sem uporabila Proteini.si noodles)
polna pest regrata ali špinače
3 jajca
100 g albuminske skute ali navadne skute
100 g kisle smetane ali sladke smetane
30-40 g mocarele ali drugega topljivega sira
20 gramov pinjol – opcijsko
1/3 čajne žličke soli
bel poper po okusu

Postopek:

Natisni

Testenine skupaj z narezanimi šparglji in bučko, ter regratom skuhamo v soljenem kropu. Odcedimo in malce ohladimo. Pri špargljiv vrhove prihranimo za okras.

V drugi posodi zmešamo skuto, jajca, smetano, dve tretjine mocarele, sol, poper in polovico pinjol. Ko dobimo enotno zmes jo zmešamo s testeninami in vse skupaj preložimo v namaščen pekač.

Pečemo v segreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Zadnjih 5 minut dodamo preostalo mocarelo, pinjole in vrhove špargljev ter kakšen svež regrat.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.