Anina kuhinja

Goveji zrezki v naravni omaki s pomarančnim džemom in ajdovo kašo

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 60+ minut

Količina: 3-4 osebe

Sestavine:

Sestavine:
4-5 govejih zrezkov
1 večja rumena čebula
2 stroka česna
1-2 čajni žlički Bonne Maman pomarančnega džema
100 ml belega vina (Sivi pinot ali Chardonay)
150 ml vode ali juhe
1/2 čajne žličke soli
poper po okusu

Predlog za prilogo:
– sama sem poleg postregla kuhano ajdovo kašo z narezanim korenčkom in grahom
– pire krompir
– pečen krompir
– kuhan riž ali testenine

Postopek:

Natisni

Goveje zrezke posolimo in popopramo. Čebulo in česen narežemo na drobno. V ponev dodamo žlico olja in na njem popražimo čebulo, ki jo med praženjem posolimo. Na srednji temperaturi jo pražimo da se lepo spusti.

Takrat dodamo zrezke in jih popečemo. Ko se lepo obarvajo na obeh straneh, dodamo česen in pomarančni džem. Popražimo da zadiši. Prilijemo belo vino in juho. Malce posolimo in pokrijemo, ter kuhamo na nizkem ognju 1-2 uri.

Med kuhanjem v soljenem kropu skuhamo ajdovo kašo skupaj z drobno narezanim korenčkom. Zadnjo minuto kuhanja dodamo zamrznjen grah. Kuhano odcedimo in postrežemo s pripravljenim mesom v omaki.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.