Anina kuhinja

Goveji burger s šparglji in avokadovo kremo

Čas priprave: 20-25 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 3 burgerji

Sestavine:

Sestavine za burgerje:
3 burger štručke
3 goveji burger polpeti
3 rezine mladega topljivega sira
3 listi solate
9 špargljev
1 majhna rumena čebula
ščepec sladkorja
1/3 čajne žličke soli

Sestavine za avokadovo kremo:
1 avokado
2 žlici kremnega sira
3 žlice grškega jogurta
1/4 čajne žličke česna v prahu
bel poper po okusu
1/3 čajne žličke soli – oziroma po okusu

Postopek:

Natisni

Čebulo na drobno narežemo. V ponev dodamo oljčno olje in jo na njem pražimo da postane zlate barve. Med praženjem jo posolimo in osladkamo. Praženo prestavimo na papirnato brisačko in pustimo da se odteče.

Šparglje kuhamo 3-4 minute v soljenem kropu, nato pa jih prestavimo v mrzlo vodo. Ko se ohladijo jih položimo na krožnik in nadaljujemo ostalo pripravo.

Avokado in vse ostale sestavine za kremo do finega zmiksamo v manjšem multipraktiku. Če ga nimamo pretlačimo sestavine z vilico.

Ponev dobro segrejemo. V kolikor imate Tefalovo ponev počakate da se senzor v sredini obarva in ne dodajate nobene dodatne maščobe. V segreto ponev dodamo polpete. Pečemo jih na eni strani da se zlato rjavo zapečejo. Nato obrnemo, dodamo rezine sira in pečemo do željene zapečenosti.

Meso nato umaknemo in pustimo stati 5 minut, da se spočije. Vmes na maščobi od mesa hrustljavo zepečemo notranje dele zrezane burger štručke.

Štručke nato premažemo z avokadovo kremo na obeh straneh. Potresemo na spodnjem delu hrustljavo čebulo.

Dodamo počivano meso, solato, šparglje in pokrijemo z zgornjo štručko.

 

Goveji burger s šparglji in avokadovo kremo sem pripravljala na čudoviti Tefalovi ponvi iz linije So Chef’s, ki ima tako kot njihove ostale fantastično neoprejemljivo oblogo in priročen termo spot, ki ti pove kdaj je ponev popolno segreta za pričetek kuhanja.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.