Anina kuhinja

Francoski kvadratki ali beignets s cimetovim sladkorjem

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 20 minut

Količina: 20-30 kvadratov

Sestavine:

700 gramov polnozrnate moke (ali navadne)
300 gramov pirine svetle moke (ali navadne)
3 rumenjaki
2 jajci
1 kocka Fala kvasa
120 gramov nerafiniranega sladkorja (ali navadnega)
1 dcl sončničnega olja
500 ml mleka (kravjega, riževega, mandljevega ali sojinega mleka)
limonina lupinica ene limone
1/2 čajne žličke soli
50 ml ruma
3-4 žlice sladkorja v prahu + 1 čajna žlička cimeta v prahu

Postopek:

Natisni

Poskrbimo da so vse sestavine sobne temperature. Mleko segrejemo do toplega.

V polovico mleka vmešamo žličko sladkorja in vanj nadrobimo kvas. Pustimo ga vzhajati 10 minut. V drugo polovico dodamo sladkor, olje, rum, limonino lupinico in počakamo da se sladkor stopi. Jajca in rumenjake stepemo skupaj.

Medtem presejemo moko in vanjo vmešamo vzhajan kvas. Dodamo sol, premešamo. Počasi in nežno vmešamo pripravljene tekoče sestavine.

Zmešano testo pregnetemo – nič zato če se malo prijema. V primeru da se res močno prijema dodamo malce moke. Testo pokrijemo in ga pustimo vzhajati eno uro.

Nato ga razdelimo na dva dela in vsakega razvaljamo na kvadrat. Zrežemo na poljubne kvadratke in pustimo vzhajati pol ure.

Vzhajane kvadratke ocvremo v vročem olju in odcedimo na papirnatih brisačkah.

Potresemo s cimetovim sladkorjem in postrežemo še vroče.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.