Anina kuhinja

Fižolova solata s tunino in rdečo čebulo

Čas priprave: 5 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 1 srednje velika skleda

Sestavine:

300 gramov kuhanega belega fižola
2x Rio Mare tunina Leggero
1/2 rdeče čebule
sol in poper po okusu
1 čajna žlička narezanega drobnjaka
2-4 žlice belega balzamičnega kisa
1-2 kosa polnozrnatega ali rženega kruha

Postopek:

Natisni

Čebulo narežemo na manjše koščke.

Vse sestavine premešamo in postrežemo zraven kruha ali mesnih jedi.

 

Fižolova solata s tunino in rdečo čebulo je odlična solata, ki je popolna zraven jedi iz žara, torej popolna za sezono piknikov. Je ena izmed tistih solat, ki s čakanjem pridobiva na okusu, tako jo lahko pripravite večer prej ali jo s seboj vzamete na pot.

Vsebuje Rio Mare tunino Leggero, ki je nežna in kompaktna tunina in ima 60% manj maščob v primerjavi z običajno tunino v oljčnem olju.

 

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.