Anina kuhinja

Fižolova juha

Recept za ljubitelje fižola.

Zmiksana popečena čebula.

Zmiksana popečena čebula z zmiksanim fižolom.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 45 minut

Za 5-6 oseb.

SESTAVINE:

– 480 g fižola ( velika konzerva fižola )
– 2 srednje veliki čebuli
– 2 lovorjeva lista
– ščepec peteršilja
– 1-2 žlici kisa
– 3 žlici smetane za kuhanje
– ščepec soli, popra
– testenine, rezanci po želji

OPIS PRIPRAVE:

   Najprej narežemo čebulo na manjše kocke ter jo popražimo na segretem olju. Čebulo nato stresemo v manjšo posodo ter jo zmiksamo z električnim mešalnikom. Zmes nato zlijemo nazaj v odstavljeno posodo, kjer smo pražili čebulo. V manjšo posodo zdaj stresemo fižol in ga prav tako zmiksamo. Lahko ga popolnoma, ali pa delno. Fižol nato dodamo zmiksani čebuli, in vse skupaj zalijemo s kakšnim dobrim litrom vode. Vse dobro premešamo in nato dodamo še lovorjeve liste, peteršilj, poper, sol, smetano za kuhanje in kis. Juho nato pustimo zavreti, nato pa vročino zmanjšamo na srednjo temperaturo in kuhamo kakšne 20 minut. Če želimo v juho zakuhati rezance ali testenine, le te po tem času dodamo juhi, ter kuhamo še kakšnih 10 minut nato pa juho lahko postrežemo.

DOBER TEK!