Anina kuhinja

Fižol z jajci in kumare v solati

Čas priprave: 20 minut

Čas kuhanja: 35-40 minut

Količina: 2 osebi

Sestavine:

Sestavine za fižol z jajci:
1 žlica oljčnega olja za praženje
1 manjša rumena čebula
1/2 čajne žličke Kotanyi suhega česna v prahu
1 čajna žlička Kotanyi sladke paprike
1 zvrhana čajna žlička paradižnikovega koncentrata
150 ml paradižnikovih pelatov
1 čajna žlička mešanice Kotanyi Toskana (ali 1/3 čajne žličke peteršilja in bazilike)
1 žlica javorjevega sirupa ali sladkorja
1/2 čajne žličke soli oziroma po okusu
Kotanyi čili v prahu – opcijsko
1 konzerva kuhanega rjavega fižola
5 jajc

Sestavine za kumare v solati:
1 daljša večja kumara
1/2 rdeče čebule
sol in poper po okusu
3-4 žlice jabolčnega kisa
2-3 žlice oljčnega olja

+ kruh – sama sem uporabila lepinje

Postopek:

Natisni

Kotanyi Toskana mešanico in česen v prahu zmešamo z dobro žlico tople vode. Na oljčnem olju do mehkega popražimo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo lahko posolimo, da bo proces hitrejši. Ko se čebula spusti dodamo paradižnikov koncentrat, sladko papriko, Toskana mešanico s česnom, javorjev sirup in čili v prahu.

Pražimo na srednji temperaturi, da česen lepo zadiši. Prilijemo pelate, premešamo in po okusu dosladkamo, dosolimo. Pokrijemo in kuhamo 20-25 minut. Po tem času dodamo fižol in kuhamo nadaljnih 5-10 minut. Med omako naredimo luknje in vanje ubijemo jajca.

Pokrijemo in na srednji do nizki temperaturi kuhamo dokler beljaki ne zakrknejo – nekje 7-10 minut.

Med kuhanjem jajc naribamo kumaro, ki jo lahko predhodno olupimo ali pa tudi ne.

Čebulo narežemo na drobno in vse sestavine za solato v skledi dobro zmešamo.

Fižol z jajci postrešemo ob solati in kruhu.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.