Sestavine:
2 x Kotanyi začimbna mešanica za paniranje sir in zelišča (lahko menjate za drugo mešanico ali spanirate na klasičen način)
8 piščančjih stegen brez kosti in kože
1 glavica mlade zeljnate solate
1 šopek svežega peteršilja
5 žlic skyra ali grškega jogurta
40 gramov mladega svežega sira ali feta sira
40 gramov popečenih pinjol
1/2 čajne žličke soli (po okusu)
1/3 čajne žličke Kotanyi mletega popra in zrnastega česna
6-8 žlic jabolčnega kisa – po okusu
2 žlici oljčnega olja
Postopek:
NatisniPiščančjim stegnom obrežemo stran maščobo in jih potolčemo v zrezke.
Vsakega posebej potopimo v vodo in naprej v začimbno mešanico za paniranje. Odložimo na papir za peko, posprejamo z oljem v spreju (ali na vrh dodamo tanke rezine masla) in položimo naprej v segreto pečico na 200 stopinj za 18-20 minut, da se skorjica zlato zapeče.
Vmes naribamo zelje. V mešalnik dodamo peteršilj, skyr, sveži sir, polovico pinjol, česen, sol, poper, kis in olje. Zmiksamo v preliv. S prelivom prelijemo zelje, dodamo preostale pinjole in premešamo.
Zrezke postrežemo z zeljem. Za dodatno prilogo lahko dodamo pire krompir, pečen krompir ali preprost riž.





