Sestavine:
Sestavine za mousse:
150 gramov temne čokolade
150 ml sladke smetane + 250 ml sladke smetane
1 Ferrero Rocher na kozarček
Ostale sestavine za okras:
150 ml sladke smetane
1 zvrhana žlica sladkorja v prahu
3-4 žlice grobo narezanih lešnikov – opcijsko
Ferrero Rocher za okras – opcijsko
Postopek:
NatisniStopetdeset ml sladke smetane pripeljemo do vretja. Takšno odstavimo in vanjo stresemo čokolado. Pustimo minutko, nato pa premešamo da dobimo enotno zmes. Pustimo da se popolnom ohladi.
V kozarčke dodamo en Ferrero Rocher.
Preostalo sladko smetano stepamo do točke, ko se malo dvigne in že dobi mehurčke, ampak je še tekoča.
V takšno po delih vmešamo čokoladno zmes in mousse nadevamo v kozarčke. Pokrijemo jih s folijo za živila in položimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – lahko tudi čez noč.
Preden mousse potrežemo stepemo sladko smetano do čvrstega.
Vmešamo ji sladkor v prahu. Na mousse dodamo malo grobo narezanih lešnikov in z brizgalno vrečko nabrizgamo smetano. Na vrh postavimo Ferrero Rocher kroglico.
Ferrero Rocher čokoladni mousse sem pripravljala s pomočjo Boschevega kuhinjskega robota MUM5, ki ima že vgrajeno tehtnico in je tako priprava z njim še posebej preprosta. 😉