Anina kuhinja

Enostavni in najhitrejši piškotki z oreščki, rozinami in čokolado

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Teli hrustljavčki so mi vzeli 10 minut dela in so tako dobri, da sem jih mogla skriti pred Kristijanom, ker jih drugače ne bi prav nič ostalo za darila.

Če se vam mudi ali pa se vam enostavno ne ljubi dolgo pacati v kuhinji, vam jih zelo priporočam.

Za 35-45 piškotkov.

Sestavine:

– 100-130 g olupljenih mandljev
– 100-130 g indijskih oreščkov ali BAM praženih lešnikov
– 150 g rozin
– 70 g masla
– 200 g BAM temne čokolade
– 1-2 žlički ruma

Mandlje in indijske oreščke lahko nadomestite s katerimikoli oreščki. (arašidi, lešniki,..)

Opis priprave:

Oreščke narežemo da dobimo različne velikosti koščkov.

 

Čokolado stopimo skupaj z maslom na najmanjši vročini in ji nato primešamo rum.

Vse narezane oreščke zmešamo skupaj. Dodamo še rozine in še enkrat premešamo.

Nato prilijemo stopljeno čokolado in vse skupaj temeljito premešamo.

 

Vzamemo žlico in z njo na peki papir nadevamo kupčke naših čokoladnih oreščkov.

Pustimo jih za 2-3 ure da se čokolada strdi.

Vesele praznike. 😉

Komentarji

  1. Anči! Dej, zihr maš kak dober recept za podobne sladice z napihnjenim rižem! Imam ga doma… mi pomagaš, prosim?? Hvala! *

    1. Hej 🙂

      V tem receptu, brez težav namesto oreščkov ali namesto enega dela oreščkov dodaš napihnjen riž.

      Drugače pa še en super recept.

      Sestavine:
      - 200 g mars čokolade
      - 2 žlici smetane
      - 2 čajni žlički kakava v prahu
      - 75 g riža
      -100 g bele čokolade

      Opis priprave:

      Čokolade, smetano in kakav stopiš na vodni kopeli da

Komentarja ni mogoče oddati.