Anina kuhinja

Ekspresni marelični džem

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: 3-4 minute

Količina: 3 srednje veliki kozarčki

Sestavine:

Sestavine:
1000 gramov marelic – razkoščičenih
250 gramov sladkorja
1 vrečka Dr. Oetker Gelfix Super Plus 4:1
2 žlici ruma + malo ruma za pripravo kozarčkov
1/5 čajne žličke cimeta

Postopek:

Natisni

Marelice operemo razkoščičimo in narežemo na manjše koščke.

Dve žlici sladkorja zmešamo z Gelfixom. Narezane marelice dodamo v posodo in vmešamo pripravljeno Gelfix mešanico s sladkorjem.

Postavimo na štedilnik in med rednim mešanjem na visoki temperaturi mešamo da vsebina zavre. Na tej točki se odločimo ali džem spasiramo na fino ali pustimo da ostanejo kakšni koščki.

Nato dodamo preostali sladkor in mešamo ter kuhamo nadaljne 3 minute. Med kuhanjem odstranjujemo pene iz površine. Kuhani džem sem sama s tlačilko še malo potlačila, da sem za željeno količino zmanjšala količino koščkov. To lahko storite po želji, ali pa ta del izpustite.

Čistemu kozarčku vlijemo malo ruma, ga zapremo in potresemo. Nato odpremo, prelijemo rum v naslednji kozarček in nalijemo džem do vrha. Ponovimo s preostalimi kozarčki.

Dobro zatesnjene kozarčke obrnemo okrog za 5 minut, nato pa zavijemo v brisačo ali majhno odejo, da se džem popolnoma ohladi.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.