Sestavine:
Sestavine:
600 ml sladke smetane za stepanje
380-390 ml kondenziranega mleka
korneti
Opcijsko:
1 žlica vanilijeve arome
Postopek:
NatisniSladko smetano stepemo da se ji prostornina malce dvigne vendar je še tekoča. Takrat vmešamo kondenzirano mleko in polovico mešanice vlijemo v aparat za delanje sladoleda. Mešamo dokler sladoled ni pripravljen.
Takšnega naložimo v brizgalno vrečko in nabrizgamo v kornet.
V kolikor aparata za sladoled nimamo smetano stepamo do čvrstega. Takrat vmešamo kondenzirano mleko in zmes prestavimo v posodo primerno za zamrzovanje. Položimo v zamrzovalnik za vsaj 7-8 ur – najbolje kar čez noč.
Deset do petnajst minut pred postrežno ga vzamemo iz hladilnika, nato pa ga serviramo. Takšen ne bo dovolj mehek za brizganje ampak le za obliko kepic.
Pri pripravi sladoleda mi je pomagal Boschev kuhinjski robot MUM5 in sicer njegov aparat za sladoled, ki je zares odličen. Več o njem lahko najdete tukaj.