Sestavine:
Sestavine za polpete:
100 gramov Bufo bio sojinih koščkov
20 gramov Bufo bio razmaščene sončnične moke (ali navadne moke)
20 gramov ovsene moke (ali ovsenih kosmičev)
1/5 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke česna v prahu
1/2 čebule
bel poper po okusu
20 žlic vode
vejica svežega peteršilja
majhen šopek svežega drobnjaka
Sestavine za skorjico:
1 dcl vode + 3 žlice moke
4-5 žlic drobtin
Ostale sestavine:
4 pesti solata po okusu
4-5 redkvic
1-2 žlici popečenih Bufo Bio sončničnih semen
2x 2 žlici Bufo bio sončninčnega olja
2x 2-3 žlice Bufo bio vinskega kisa
sol po okusu
Postopek:
NatisniSlab liter vode zavremo in jo solimo s čajno žličko soli. Notri stresemo sojine koščke in jih pustimo stati 20-30 minut.
Čebulo narežemo na drobno in jo hrustljavo popražimo. Ohladimo.
Sončnično, ovseno moko, sol, poper, tretjino popražene čebule, česen v prahu in 20 žlic vode zmešamo in pustimo stati za čas namakanja sojinih koščkov.
Namočene sojine koščke ožamemo in dodamo v mikser. Skupaj s preostalo čebulo jih fino zmiksamo. Nato pa koščke zmešamo z gosto zmesjo iz mok in sveže narezanim peteršiljem + drobnjakom.
Če je zmes prepocasta dodamo še malo ene ali druge moke. Če je premalo pocasta, da bi jo oblikovali, dodajte žlico vode.
Oblikujte polpete.
Vodo zmešamo z moko in zlijemo v krožnik. V drug krožnik dodamo drobtine. Polpete potopimo v vodo z moko, nato pa povaljamo v drobtine.
Takšne ocvremo na olju – na vsaki strani 2-3 minute, nato pa odcedimo na papirnati brisački. Lahko pa jih spečemo v pečici segreti na 200 stopinj za 18-20 minut, oziroma do zlate barve. Med peko jih enkrat obrnemo.
Poleg polpetov postrežemo solato iz zelene solate, narezanih redkvic, popečenih sončničnih semen z narejeno vinsko polivko. 😉