Sestavine:
- 150 gramov Natur aktiv skute
- 1 žlica Natur aktiv kisle smetane
- 100-120 gramov gladke moke
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 slaba pest naribanega parmezana (ni nujno)
- 1 Natur aktiv jajce
Postopek:
Natisni- Skuto fino zmešamo s kislo smetano. Vmešamo jima z vilico stepeno jajce in sol, ter nariban parmezan.
- V skutno zmes vmešamo najprej dve tretjine moke, nato pa postopoma še preostalo. Po potrebi dodamo še malo moke – dobiti moramo enotno testo, ki se ne prijema pretirano na prste. Kljub temu mora biti zelo mehko ob pritisku s prstom.
- Testo z roko zvaljamo v svaljke in ga narežemo na poljubne velikosti.
- Njoke ali svaljke kuhamo v soljenem kropu 5 minut, lahko pa jih tudi ocvremo. Postrežemo jih zraven raznih omak.