Domači rezanci fettuccini ali tagliatelle

Čas priprave: 10 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 300 gramov

Sestavine:

200 gramov ostre moke
2 jajci

Postopek:

Natisni

Moko in jajci stresete v manjši multipraktik in zmiksate da se oblikuje testo. Sestavini lahko zmešate tudi z vilico in pregnetete ročno v kolikor si želite.

Testo zavijemo v plastično folijo za živila in pustimo počivati 30 minut. Lahko tudi več.

Četrtino testa odrežemo in preostale tri četrtine zavijemo nazaj v folijo.

Testo fino pomokamo in z valjarjem ali roko stlačimo v krog debeline nekje 3-4 mm.

Testo nato začnemo spuščati skozi nastavek za testenine. Pazimo da ga tanjšamo počasi iz ene številke na drugo in ne preskakujemo tanjšanje za več številk hkrati.

Ko je testo stanjšano na najtanjšo verzijo ga razpolovimo in dobro pomokamo.

Testo prepogibamo v širini 3-4 cm toliko časa da ga zmanjka. Nato ga z nožem zrežemo na približno cm debeline in dobimo rezance, ki se jim reče fettuccine.

Zrezano zvito testo s prsti dvihujemo da se zrahlja in ga v manjših kupčkih sušimo na rjuhi ali plenici.

Za rezance tagliatelle, ki so še enkrat tanjše uporabimo drug nastavek in jih narežemo na aparatu. Če nastavka za aparat nimamo, jih zrežemo na enak način kot fettuccine samo, da jih režemo na še enkrat tanjšo debelino.

Med sušenjem testenine večkrat s prsti malce privzdignemo da se preveč ne zbijejo skupaj.

Ročno rezani domači rezanci fettuccini ali tagliatelle so preprosti rezanci, ki bodo uspeli tudi tistim, ki v kuhinji niso preveč spretni. So zares preprosti in pašejo k raznoraznim omakam.

Za pripravo sem uporabljala Boschev kuhinjski aparat OptiMUM in njegove dodatne nastavke.  Za pripravo testenin se uporabljala set PastaPassion, ki ga najdete tukaj in set pribora VeggieLove Plus za pripravo testa, ki ga najdete tukaj.

Več o aparatu sem pisala tukaj.

 

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]