Sestavine:
Postopek:
NatisniJajca ločiš na beljake in rumenjake. Iz beljakov stepeš sneg in jim vmešaš tretjino sladkorja. Rumenjake stepaš s preostalim sladkorjem in vanilijevim sladkorjem, da se prostornina vsaj dvakrat poveča.
Nadrobljeno čokolado in grobo narezane lešnike pomokaš z žlico moke. Ostalo moko zmešaš s pecilnim praškom. K rumenjakom najprej vmešaš čokolado in lešnike. Nato pa še moko. Čisto na koncu vmešaš sneg.
Oblikuješ dve večji ali tri manjše štruce. Če se testo preveč prijema na roke si pomagaš z vodo.
Štruci pečeš na 180 stopinjah 30 minut. Na sredini peke jih premažeš z beljakom, ki si ga predhodno nežno stepel z vilico.
Takoj vroči štruci zrežeš na piškote pod kotom in pustiš da se osušijo na zraku in strdijo.