Anina kuhinja

Domači nagci s sladko kislo omako

Čas priprave: 15-20

Čas kuhanja: 10 minut

Količina: 10-13 nagcev in 1 kozarček omake

Sestavine:

Sestavine za nagce:

250 gramov piščančjega fileja
2 žlici kisle smetane
100 ml mleka
100 gramov moke
100 gramov drobtin
1 žlica naribanega parmezana

Sestavine za omako:

180 gramov marelične marmelade
5 čajnih žličk Ponti jabolčnega kisa aromatiziranega z medom ali Ponti Dolceagro
sladko-kisli vinski preliv
1 1/2 čajne žličke koruznega škroba
1/3 čajne žličke Ponti balzamični kis iz Modene
1/3 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke zrnastega česna ali 1/5 čajne žličke česna v prahu
5 žlic vode

Postopek:

Natisni

Vse sestavine za omako, razen vode v multipraktiku zmiksamo. Na dno posode z debelim dnom prilijemo vodo in dodamo zmiksano omako. Počasi jo mešamo in pripeljemo do vretja. Kuhamo jo na nizkem ognju 2-3 minute, nato pa prelijemo v skledico in po površini pokrijemo s folijo za živila in ohladimo.

Vmes narežemo meso na tanke koščke v velikosti nagcev. Posolimo jih in v treh krožnikih pripravimo sestavine za paniranje. Zmešamo kislo smetano z mlekom. V drug krožnik dodamo moko. V tretjega drobtine in parmezan in premešamo.

Meso najprej pomočimo v moko, nato mlečno zmes in nazadnje drobtine. Na olju nagce ocvremo do zlate barve.

Ohlajeno omako dobro premešamo. Če nam je pregosta ji dodamo kakšno žlico vode.

Nasvet:
Omake lahko skuhamo več in jo v dobro zaprtem kozarčku hranimo več tednov v hladilniku.

Domači nagci s sladko kislo omako so nastali na željo mojih malčkov in mene. 😀 Sploh omakica, ki nam je vsem trem najljubša ob krompirčku ali ob domačih nagcih. Mimogrede odlična je tudi v sendvičih, burgerjih ali pa kot dodatek k raznim omakam, saj izjemno obogati okus. Zares je slastna in še fino tedne zdrži v hladilniku. 😉

 

Več receptov odkrijte na www.ponti.si

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.