Anina kuhinja

Domači nacho sir s tortiljinim čipsem

Čas priprave: 10

Čas kuhanja: /

Količina: 1 kozarček

Sestavine:

  • 1 žlica masla
  • 1 žlica moke
  • 180-200 ml mleka
  • 200 gramov čedar sira
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke Kotanyi sladke paprike v prahu
  • Kotanyi kajenski poper po okusu
  • tortiljin čips

Postopek:

Natisni
  1. Maslo stopimo in na njem popečemo moko. Ko se začne fino peniti, jo zalijemo z mlekom. Kuhamo, da se mleko zgosti, posodo odstavimo in ji vmešamo nariban čedar sir in preostale začimbe.
  2. Omako hitro mešamo dokler ne dobimo fine enotne zmesi. Pokrijemo jo po površini s plastično folijo in jo ohladimo. Nato pa jo do prihoda gostov hranimo v hladilniku.
  3. Omako postrežemo zraven tortiljinega čipsa.
  4. Za dodaten okus, lahko v nacho sir drobno narežete nekaj vloženih jalapeno paprik.