Anina kuhinja

Domače testenine – surlice

Čas priprave: 30 -40 minut

Čas kuhanja: 3-5 minut

Količina: za približno 500 gramov testenin

Sestavine:

300 gramov Zlata ptička moke mlete na mlin (ali druge navadne, pirine moke)
3 cela Zlata ptička domača jajca
1/2 čajne žličke soli
1 čajna žlička oljčnega olja

Postopek:

Natisni

Moko presejemo in ji na sredini naredimo luknjo. Jajca stepemo skupaj s soljo in oljem in vlijemo v luknjo moke.

Zgnetemo testo in ga zavijemo v plastično folijo za živila in pustimo stati 30 minut.

Za hitro verzijo vse sestavine stresemo v multipraktik, da se oblikuje testo in ga nato zvijemo v folijo in pustimo počivati.

Nato testo razdelimo na 5 delov. Vsak del zvijemo v svaljek in režemo stran majhne koščke v velikosti večjega lešnika. Vsak košček posebej z rokami oblikujemo v svaljek in mu z nožem zatisnemo odprtino kot prikazuje slika.

Sveže testenine kuhamo v soljenem kropu le 3-4 minute. Lahko pa jih posušimo na rjuhi in shranimo za kasneje.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.