Anina kuhinja

Domače šamrole

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 15-18 minut

Količina: 12 šamrol

Sestavine:

Sestavine za šamrole:
2 zvaljana listnata testa
2 žlice Dr. Oetker vanilin mletega sladkorja
1 jajce + 1 žlica hladne vode
maslo za premaz

Sestavine za beljakovo kremo:
135 gramov beljakov
70 gramov sladkorja
1 vrečka Dr.Oetker vanilin sladkorja
200 gramov sladkorja – toliko vode da prekrije sladkor

Postopek:

Natisni

Iz beljakov stepemo sneg. Nato dodamo sladkor ter vanilin sladkor in miksamo nekih 3-4 minut.

Iz sladkorja in vode skuhamo sladkorno raztopino – da doseže 117 stopinj ali ob dvigovanju vilice vidite kako se ob padanju sladkorja dela tanka nitka. Stopljen sladkor vmešamo v beljakovo zmes. Kremo nato mešamo da se med mešanjem ohladi. Mešamo kar nekih 10-15 minut. Med mešanjem in hlajenjem se bo tudi zgostila.

Modelčke za šamrole premažemo z maslom. Jajce skupaj z vodo stepemo do finega.

Listnato testo narežemo na trakove širine nekih 2 centimetrov. Zvijemo jih okrog modelčkov tako da se nežno prekrivajo.

Položimo na papir za peko in naprej v pečico segreto na 200 stopinj za približno 15 minut, da se zlato rjavo obarvajo.

Malo ohladimo, odstranimo modelčke in počakamo da se popolnoma ohladijo. Nato pa jih nadevamo z beljakovo kremo in potresemo s sladkorjem.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.