Anina kuhinja

Domače rafaelo kroglice z belo čokolado in lešniki

Čas priprave: 20-30 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 30-40 kroglic

Sestavine:

  • 200 gramov bele čokolade + 200 gramov za obliv
  • 130 ml sladke smetane
  • 100 gramov kokosove fine moke
  • 2 žlici kokosovega olja + 1 žlica za obliv (namesto kokosovega olja lahko uporabite maslo)
  • 200 gramov kokosove grobe moke
  • 40 olupljenih lešnikov (ali mandljev)

Postopek:

Natisni

Sladko smetano zavremo in vanjo na drobno nadrobimo čokolado in dodamo kokosovo olje. Ko se sestavine stopijo, jih temeljito premešamo in vanje vmešamo fino kokosovo moko. Vsebino pokrijemo s folijo in položimo v zamrzovalnik za 20-30 minut.

Medtem stopimo preostalo čokolado in ji vmešamo žlico kokosovega olja.

Iz ohlajeni zmesi oblikujemo kroglice, v sredino jim dodamo lešnik. Takšne povaljamo po stopljeni čokoladi in naprej po grobi kokosovi moki.

Rafaelo kroglice ohladimo na rešetki ali papirju za peko da se strdijo.