Zaradi kolektivnega dopusta bodo vsa naročila oddana med 28.6. in 14.7. v dostavo predana 15.7.2024. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Domače pšenične tortilje

Testo za tortilje.

Oblikovano testo za tortiljo.

ZAHTEVNOST: 3/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za približno 10-15 manjših tortilj.

SESTAVINE:

-350-400 g moke
– 2 dcl vode
– ščepec soli
– 1/3 čajne žličke sladkorja
– polovico čajne žličke pecilnega praška
– 1 žlica olja

OPIS PRIPRAVE:

   Moko stresemo v posodo. Na sredini oblikujemo luknjo in vanjo zlijemo mlačno vodo, ter dodamo sol, sladkor, pecilni prašek in olje. Vse skupaj mešamo dokler ne nastane testo. Če se testo lepi dodamo moko. Testo je pripravljeno, ko se ne lepi več na prste in je lepo mehko. Če boste dodali preveč moke, bo testo trdo in ne bo vredu.
   Testo nato razdelimo na enakomerne dele in sicer 1 del naj bo velikosti malce večjega kokošjega jajca. Vsak del posebej zvaljajte v obliki kroga dokler ne bo tenek približno 1-2 mm. Poskrbite da imate zvaljane vse tortilje, ker so pečene v parih sekundah in ne boste imeli časa medtem valjati testo.
   Na štedilnik položite ponev in jo segrevajte na največji vročini kakšne 3-4 minute. NE dodajate nobenega olja. Ko je ponev zelo vroča, začnite s peko. Testo položite v ponev, in ga pustite kakšne 4-5 sekund in ga obrnite še za kakšne par minut, nato pa tortiljo odstranite na krožnik in jo pokrijte z malce vlažno krpo ( drugače bo postala trda). To ponavljajte dokler vam ne zmanjka testa.
   Tortilje lahko uporabite za mnogo jedi, nekaj receptov, ki vsebujejo tortilje lahko najdete tudi na mojem blogu.

DOBER TEK!