Anina kuhinja

Domače fettuccine ali rezanci

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: /

Količina: 2 osebi

Sestavine:

200 gramov moke (če najdete uporabite Semolino)
2 jajci
1/3 čajne žličke soli

Postopek:

Natisni

V multipraktik dodamo moko in sol. Premešamo. Dodamo jajci in mešamo da se oblikuje testo. Ta proces lahko seveda izvedete tudi ročno.

Testo zavijemo v folijo za živila in pustimo počivati 30-60 minut.

Testo razdelimo na dva dela. Vsak del razvaljamo, nato pa spustimo skozi aparat za pripravo testenin.

Testenine posušimo na zraku ali pa še sveže skuhamo v soljenem kropu.

EKSPRESNI domači FETTUCCINI 🍝

Večina ljudi ima prepričanje, da bi jim delanje domačih testenin vzelo preveč časa. No, z mojim ekspresnim načinom priprave ti nastanejo zelo hitro in brez posebnega napornega dela. Pa še takooooo božanski so kuhani takoj sveži 🔥

Za vse, ki me boste spraševali. Uporabljala sem vrhunski strojček za testenine iz Merkur, ki ga najdete tukaj 😉👉 https://tinyurl.com/44p2avbt

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

[elfsight_instagram_feed id="1"]