Anina kuhinja

Cvetačna juha z gresom

Cvetačna juha je definitivno ena izmed mojih najljubših juh. Prepričana sem da v primeru da boste preizkusili recept, ne boste razočarani – razen če ne marate cvetače 🙂

Praženje čebule v posodi. Zraven narezan krompir in cvetača.

Praženje čebule, krompirja in cvetače.

Dodana jušna osnova in  začimbe.

Kuhanje juhe.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1 ura

Za 4 osebe.

SESTAVINE:

 – 1/4 večje cvetače
– 4 manjši krompirji
– 1 manjša čebula
– 1,5 litra jušne osnove ( lahko jo nadomestite z vodo in govejo kocko )
– ščepec soli, popra, paprike v prahu, peteršilja, majarona
– 1 žlica paradižnikovega koncentrata
– 3 žlice gresa
– 4 žlice smetane za kuhanje

 OPIS PRIPRAVE:

     Najprej v posodice na manjše kocke (1cm) narežemo cvetačo, čebulo in krompir. Nato v posodo za kuhanje vlijemo olje in ga segrejemo, mu dodamo čebulo in jo pretenstamo. Ko postane zlato rumene barve dodamo krompir in ga tenstamo kakšnih 5 minut. Če se na dnu posode začnejo sestavine prijemati dodajte malce vode, in dobro premešajte. Po tem času dodamo še cvetačo in vso zelenjavo zalijemo z približno dvema litroma vode. Vsemu skupaj dodamo peteršilj, sol, poper, papriko v prahu, paradižnikov koncentrat in govejo kocko in pokrijemo s pokrovko, ter pustimo kuhati kakšne pol ure na srednji vročini.
     Da je krompir kuhan preverimo z vilico in namreč tako, da jo zapičimo v krompir in če lepo steče skozi je krompir kuhan. Ko je kuhan krompir je zagotovo kuhana tudi cvetača. Nadaljujemo z dodajanjem smetane za kuhanje in gresa. Vse to kuhamo še kakšnih dobrih deset minut in juha je končana.

 DOBER TEK!