Sestavine:
1 liter mleka
35 gramov grenkega kakava v prahu
90 gramov moke
40 gramov vanilijevega pudinga ali vrečka vanilijevega pudinga ali 40 gramov koruznega škroba (v video receptu je to že zmešano skupaj z moko)
100 gramov sladkorja
vrečka vanilijevega sladkorja
50 gramov masla
250 ml sladke smetane za stepanje
1 žlica sladkorja v prahu
1 žlica želatine fix – opcijsko (malo lažje zdrži nekaj dni v hladilniku če je dodana želatina)
350 gramov keksov – (albert, plazma…)
Postopek:
NatisniPrvi del:
Drugi del:
Piškote fino zmeljemo in razporedimo po nizkem pekaču od pečice.
Dve tretjine mleka zavremo. V preostalo tretjino mleka vmešamo, moko, puding (v video receptu je že zmešan skupaj z moko, omenim pa samo moko, ne pa tudi pudinga) in kakav. Ko mleko zavre najprej vmešamo sladkor in vanilijev sladkor. Nato pa z metlico vmešamo še čokoladno zmes. Med rednim mešanjem na srednji do višji temperaturi skuhamo čokoladno kremo. Ko se lepo zgosti jo odstavimo in vmešamo maslo.
Še vročo prelijemo čez piškote in takoj enakomerno razporedimo. Ohladimo do hladnega, nato pa prestavimo v hladilnik za vsaj 2-3 ure – najbolje čez noč.
Sladki smetani dodamo sladkor v prahu. Stepamo jo do mehkega, nato pa med stepanjem dodamo želatino v prahu. Mešamo da postane izjemno čvrsta.
Takšno premažemo čez ohlajeno čokoladno kremo. Zrežemo na 8 kosov, kot vidite v videu in zvijemo. Zvijanje zna biti zahtevno ker je vse zelo mehko ampak se na koncu vse izplača.
Zvite sarme naložimo na servirni krožnik in takoj postrežemo. Ali pa dobro zatesnjene hranimo v hladilniku do postrežbe.