Anina kuhinja

Čokoladno pecivo s skuto in višnjami

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut

Količina: za pekač cca 36x23 cm

Sestavine:

Sestavine za biskvit:
3 jajca
10 žlic moke
10 žlic mleka
10 žlic rastlinskega olja
10 žlic sladkorja
4 žlice kakava v prahu
1 vrečka pecilnega praška
ščepec soli

Sestavine za nadev:

500 gramov pasirane skute
150 gramov kisle smetane
3 jajca
8 žlic sladkorja
1 vrečka vanilijevega sladkorja
limonina lupinica ene bio limone
2 žlici limoninega soka
3 pesti odcejenih višenj/češenj iz kompota (ali svežih)

Sestavine za vrhnji del:
(stepeno smetano na vrhu lahko tudi izpustite in postrežete le narezano pecivo)
500 ml sladke smetane za stepanje
2 žlici sladkorja v prahu
nastrgana čokolada – opcijsko za okras

Postopek:

Natisni

Jajca in sladkor dodamo v posodo. Mešamo do svetlo rumene barve. Takrat dodamo tekoče in presejane suhe sestavine. Premešamo v enotno zmes.

Prelijemo v dobro namaščen pekač in poožimo v segreto pečico na 180 stopinj za 15 minut. V kolikor imamo na voljo kombi irano parno pečico med peko peciva vključimo dodatek pare na prvi stopnji.

Vmes pripravimo nadev. V posodi stepemo jajca in sladkor. Nato dodamo vse ostale sestavine razen višenj. Zmešamo jih v enotno zmes.

Pecivo po tem času peke vzamemo iz pečice in ga prelijemo s pripravljenim nadevom. Na vrh razporedimo višnje. Položimo nazaj v pečico za 30 minut. Paro na tej točki izklopimo.

Po tem času pečico ugasnemo in pripremo. Počakamo eno uro, nato pa pecivo ohladimo na kuhinjskem pultu. Ohlajenega pokrijemo s folijo in položimo v hladilnik za vsaj 5-6 ur. Najbolje čez noč.

Ohlajeno pecivo zrežemo in okrasimo s stepeno sladko smetano in nastrgano čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.