Anina kuhinja

Čokoladno malinovo pecivo

Čas priprave: 15-20 minut

Čas kuhanja: 30-35 minut

Količina: večji ovalen pekač ali cca 25x30cm pravokotni pekač

Sestavine:

Sestavine za pecivo:
190 gramov sladkorja
2 žlici vanilijevega sladkorjaa
175 gramov moke (40 gramov moke lahko zamenjamo s Proteini.si čokoladnimi proteini)
50 gramov grenkega kakava
3 gramov pecilnega praška
6 gramov sode bikarbone
1/4 čajne žličke soli
2 jajci
175 gramov mleka
90 gramov rastlinskega olja
175 gramov vrele vode

Ostale sestavine:
200 gramov temne čokolade
100 g masla
400-450 gramov zamrznjenih malin

Postopek:

Natisni

Pečico segreješ na 170 stopinj – zgoraj spodaj.

Suhe sestavine zmešaš v posodi. V drugi posodi zmešaš mokre sestavine – brez vrele vode. Zmešaš suhe in mokre sestavine, dobro premešaš in na koncu dodaš vrelo vodo. Zmes pride bolj tekoča.

Vse skupaj zliješ v dobro namaščen pekač in pečeš 30 minut. Preveriš z zobotrebcem – če ne pride iz peciva čist pečeš še dodatnih 5 minut.

V kozici z debelim dnom na najnižji temperaturi stopiš maslo in čokolado.

Pečeno še vroče potreseš z zamrznjenimi malinami in preliješ z raztopljeno čokolado.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.