Anina kuhinja

Čokoladno lešnikovi polžki

Čas priprave: 30-35 minut

Čas kuhanja: 15 minut

Količina: 30 polžkov

Sestavine:

Sestavine za testo:
700 gramov bele moke
2,7 dcl mleka
80 gramov sladkorja
1 polna čajna žlička soli (8 gramov)
1 kocka svežega Fala kvasa (40 gramov)
100 gramov masla sobne temperature
3 večja jajca
5-7 žlic ruma

Sestavine za nadev:

12-15 žlic čokoladnega namaza
4-5 pesti mletih lešnikov

+ jajce za premaz

Postopek:

Natisni

Moko presejemo v skledo. Mleko razdelimo na dva dela in ju pogrejemo do toplega.

V en del dodamo žličko sladkorja, premešamo in nadrobimo kvas. Pustimo vzhajati 10-15 minut. V drug del mleka dodamo preostali sladkor in maslo, ter rum. Pustimo stati 10-15 minut.

Jajca stepemo.

V moko najprej vmešamo vzhajan kvas. Ko je ta vmešan dodamo sol. Nato pa sladko mleko z maslom, nazadnje pa še jajca. Gnetemo ali mešamo s kuhinjskim robotom vsaj 15 minut, najbolje kar 20. Če je testo preveč lepljivo dodamo še maksimalno 40 gramov moke. Mora pa biti izjemno in mehko.

Po gnetenju oblikujemo hlebček, malo ga pomokamo in pustimo vzhajati 1 uro.

Po tem času ga razdelimo na dva dela. Vsak del posebej zvaljamo na tanek pravokotnik debeline nekaj milimetrov.

Pravokotnik razpolovimo. Polovico premažemo s čokoladnim namazom in potresemo z lešniki. Pokrijemo z nepremazano polovico. Zrežemo na trakove. Vsak trak zvijemo in nato zviti trak zvijemo v obliko polžka. Položimo na papir za peko.

Ponovimo še z drugo polovico testa.

Polžke vzhajamo 30 minut, nato pa jih položimo v segreto pečico na zgornjo tretjino na 220 stopinj za 5 minut. Takrat temperaturo znižamo na 180 stopinj in pečemo nadaljnih 10 minut.

Če se med peko že lepo obarvajo in ne bi želeli imeti temnejše barve, jih pokrijte z aluminijasto folijo.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.