AKCIJA! Pri nakupu dveh ali več kuharskih knjig ali priročnikov, prejmete kuharico Anina kuhinja: Zdravo in uravnoteženo GRATIS. Akcija velja le za fizično obliko knjig ter do 24.3.2024 oziroma do razprodaje zalog.

Anina kuhinja

Čokoladni razpokani piškoti s sladkorjem v prahu

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Zmešan sladkor, kakav in olje v posodi. V manjši posodi stepena jajca. V ozadju moka in pecilni prašek.
Presejanje moke v ostale sestavine.
Čokoladna zmes po hlajenju in sladkor v prahu.
Narejeni surovi piškotki.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 1,5 ure ( čez noč morajo biti v hladilniku )

SESTAVINE:

– 90 g BAM kakava v prahu
– 120 ml sončničnega olja
– 400 g sladkorja
– 4 jajca
– ščepec soli
– 1 čajna žlička BAM vanilijeve paste
– 260 g moke
– 1 in 1/3 vrečke pecilnega praška
– sladkor v prahu

OPIS PRIPRAVE:

Sladkor olje, vanilijevo pasto in kakav zmešamo v posodi. V manjši posodi stepemo jajca. Le ta nato nežno vmešamo v ostale sestavine. V cedilo stresemo moko, pecilni prašek in sol. Te sestavine nato postopoma presejemo v ostale in medtem mešamo z metlico. Nastane dokaj redka zmes. Zmes nato za 4 ali več ur položimo v hladilnik, najbolje kar čez noč.
Po tem času bo zmes postala bolj kompaktna, vendar se vam bo pri oblikovanju kroglic gotovo prijemala na roke, tako da svetujem da si pomagate s tem da si po rokah vsake toliko časa pomažete sladkor v prahu da se zmes ne bo tako prijemala. Svetujem tudi da zmes med peko postavljate nazaj v hladilnik ali pa kar v zmrzovalnik za tistih 5 minut peke. ( piškotkov bo namreč nastalo za kakšnih 5 ali več pekačev, saj mora biti med njimi kar nekaj razmaka da se ne sprimejo )
Iz ohlajene zmesi tako oblikujemo manjše kroglice in jih povaljamo po sladkorju v prahu. Takšne nato položimo na pekač in v segreto pečico na 200 stopinj za približno 5-8 minut ( dokler se ne razpokajo ) in nič več, ker bodo piškoti drugače postali preveč trdi.

Nasvet: Ko se bodo razpokali in jih boste vzeli iz pečice, pa četudi se vam bodo zdeli zelo mehki in nepečeni, jih ne postavljajte nazaj v pečico. Ko se bodo ohladili bodo ravno pravšnji. Če pa jih boste pekli dlje bodo končni rezultat zelo trdi piškoti. Tako da ne pečite jih dlje od napisanega časa.

Ko se ohladijo jih zaprite v kakšno plastično posodo, ki dobro zatesni, da se ne bodo prehitro osušili.

Veselo sladkanje

Komentarji

  1. Ko sem to poskušala sama s tujim receptom, je nastala velika polomija, ampak bom poskusila še enkrat s tvojim receptom. :)))

  2. Živjo 🙂

    Ne se preveč sekirati, tudi meni v prvo niso uspeli, tako da nisi edina. Saj si pazila da jih nisi preveč zapekla, ker pri teh piškotih je res zelo pomembno da jih pravi čas vzameš ven?

    Upam da ti zdaj uspejo – držim pesti!

    Lepe praznike!

    Ana 🙂

  3. Danes sva jih delali z mamo, ampak niso uspeli. Masa je bila kljub počivanju čez noč zelo tekoča, piškoti pa so po pečenju skupaj padli. Ko sva dodali kokosovo moko in orehe, da sva maso zgostili, pa so uspeli.

  4. Joj Suzana, te piškotki so res težavni. Tudi meni v prvo niso uspeli. Delala sem jih nazadnje že dolgo nazaj. Bom še enkrat preizkusila recept in ga po potrebi popravila. Hvala da si sporočila. 🙂

    Lep pozdravček,
    Ana

Komentarja ni mogoče oddati.