Anina kuhinja

Čokoladne rumove kroglice z lešniki

Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.

Za 50 kroglic.

Čas priprave: 45 minut

Sestavine:

– 300 g keksov
– 170 g BAM temne čokolade
– 4-5 žlic ruma
– 100 g sladkorja v prahu
– 50 g masla
– 200-300 g BAM mlečne čokolade
BAM praženi lešniki za okras – drobno narezani

Opis priprave:

V manjši posodi na najmanši vročini stopimo maslo. Dodamo mu zdrobljeno jedilno čokolado. Ob rednem mešanju jo stopimo. Ko se stopi ji prilijemo rum.

Vse skupaj dobro zmešamo.

Kekse in sladkor stresemo v multipraktik

in jih zmiksamo.

Zmes preložimo v večjo posodo in ji prilijemo rumovo čokolado.

Vse skupaj dobro zmešamo. Če zmes ni dovolj čvrsta, mokra ji dodajte kakšno žličko mleka. (najbolje da sprobate tako, da naredite poskusno kroglico)

Ko je zmes pravšnja z roko oblikujete kroglice.

V posodi stopite mlečno čokolado na najmanjši vročini. Prelijete jo v posodico, ki je ožja, da boste lahko lažje oblili kroglice.

Kroglice povaljate v stopljeno čokolado

in ji preložite na peki papir. Na koncu jih potresete z lešniki

in pustite, da se čokolada strdi.

Vesele praznike 😉

Komentarji

  1. Zdravo. Sem sprobala recept, vsec mi je ker je preprost in dokaj hiter. Vsem so zelo vsec kroglice. Mam pa eno vprasanje zate. Ker sama nisem tak čokaholik so mi malenkost presladke. Mi lahko poves s cesa bi se lahko naredila maso? Ali je opcija samo jedilna čokolada? to da je oblito s cokolado mi je super, vendar meni osebno presladko (ostali so bili popolnoma nauduseni, za prste oblizat:))

    1. Živjo! 🙂

      Sem vesela da je recept prišel prav. 🙂 Seveda je opcija da kroglice obliješ z jedilno čokolado. Ali pa še bolj enostavno – povaljaj jih le v kakav v prahu, ki je nežno grenak in bo malce zmanjšal sladkost kroglic. 🙂

      Prav tako lahko za vsaj tretjino zmanjšaš količino sladkorja. 🙂

      Veselo ustvarjanje ti želim in lepe praznike. 😉
      Ana

Komentarja ni mogoče oddati.

[sg_popup id=1]