Zaradi izrednih razmer za nedoločen čas onemogočamo naročanje izdelkov z možnostjo plačila ob povzetju. Vse ostale oblike plačila so še vedno na voljo. S tem ukrepom želimo zmanjšati neposreden stik s kurirji in zmanjšati možnost prenosa koronavirusa. Hvala za razumevanje.

Anina kuhinja

Čokoladne palačinke

Sestavine na delovni površini.

Čokoladna zmes za palačinke.

Nepečena palačinka na prvi strani.

Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko.

Palačinka na drugi, obrnjeni strani.

Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo.

ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut

Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti.

SESTAVINE:

– 3 jajca
– 14 zvrhanih žlic moke
– 4 žlice olja
– 0,5-0,6 l mleka
-1 čajna žlička kakava v prahu
– 2 žlici čokolade v prahu
– 1/4 čajne žličke soli
– 1 vrečka vanilijevega sladkorja

OPIS PRIPRAVE:

   V posodo ubijemo jajca in jim dodamo mleko, olje, kakav v prahu, čokolado v prahu, vanilijev sladkor, sol in moko, ter z električnim mešalnikom dobro vse skupaj premešamo. V ponev zlijemo 1 srednje veliko zajemalko mase in jo razporedimo z obračanjem ponve po celotni površini le te. Palačinke pečemo na vročini 8/9, torej malo manj kot največja vročina, ki jo vaš štedilnik premore.
  Zmes nato pečemo na eni strani toliko časa da ne postane motna ( približno 20 sekund ), nato jo obrnemo, in jo na drugi strani pečemo le kakšnih 10 sekund. ( vse to velja če je ponev lepo segreta, pri prvi palačinki, ko ponev še ni dobro pregreta boste morali pečti palačinko malce dlje )
   Vse to ponavljajte dokler vam mase ne zmanjka. Če palačink ne boste porabili takoj, jih pokrijte s krožnikom, da bodo ostale tople in se ne bodo zasušile pri krajeh.
  Postrežete jih lahko z raznimi marmeladami, čokoladnimi namazi ( recept zanj najdete tukaj ), lahko pa jih postrežete z bananino kremo, ki je uporabljena tudi na sliki. (recept zanjo objavljen tukaj)

DOBER TEK

Najbolj prodajano v trgovini

Poglej vse izdelke
[sg_popup id=1]