Uporabite promo kodo ANACASTI za brezplačno dostavo pri nakupu v spletni trgovini Mojačokolada.si.
![]() |
Sestavine na delovni površini. |
![]() |
Čokoladna zmes za palačinke. |
![]() |
Nepečena palačinka na prvi strani. |
![]() |
Palačinka je na prvi strani pečena ko postane takole motna – preverjajte z zgornjo sliko. |
![]() |
Palačinka na drugi, obrnjeni strani. |
![]() |
Čokoladne palačinke nadevane z bananino kremo. |
ZAHTEVNOST: 2/5
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
Za 10-13 palačink. Odvisno od velikosti.
– 3 jajca
– 14 zvrhanih žlic moke
– 4 žlice olja
– 0,5-0,6 l mleka
-1 čajna žlička BAM kakava v prahu
– 2 žlici čokolade v prahu
– 1/4 čajne žličke soli
– 1 žlička BAM vanilijeve paste
V posodo ubijemo jajca in jim dodamo mleko, olje, kakav v prahu, čokolado v prahu, vanilijev sladkor, sol in moko, ter z električnim mešalnikom dobro vse skupaj premešamo. V ponev zlijemo 1 srednje veliko zajemalko mase in jo razporedimo z obračanjem ponve po celotni površini le te. Palačinke pečemo na vročini 8/9, torej malo manj kot največja vročina, ki jo vaš štedilnik premore.
Zmes nato pečemo na eni strani toliko časa da ne postane motna ( približno 20 sekund ), nato jo obrnemo, in jo na drugi strani pečemo le kakšnih 10 sekund. ( vse to velja če je ponev lepo segreta, pri prvi palačinki, ko ponev še ni dobro pregreta boste morali pečti palačinko malce dlje )
Vse to ponavljajte dokler vam mase ne zmanjka. Če palačink ne boste porabili takoj, jih pokrijte s krožnikom, da bodo ostale tople in se ne bodo zasušile pri krajeh.
Postrežete jih lahko z raznimi marmeladami, čokoladnimi namazi ( recept zanj najdete tukaj ), lahko pa jih postrežete z bananino kremo, ki je uporabljena tudi na sliki. (recept zanjo objavljen tukaj)