Anina kuhinja

Čokoladne malinove vanilijeve skutne rezine

Čas priprave: 30-35 minut

Čas kuhanja: 45-50 minut

Količina: za pravokotni pekač velikosti 20x30 cm

Sestavine:

Sestavine za podlago:
150 gramov navadne moke (opcijsko 30 gramov moke zamenjamo z Proteini.si vanilijevimi proteini)
25 gramov kakava v prahu
1 rumenjak
2 žlici hladne vode
130 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
2 žlici sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška

Sestavine za nadev:
500 gramov skute
300 gramov kisle smetane
3 žlice sladkorja v prahu
20 gramov koruznega škroba
sok ene limone
1/2 limonine lupinice bio limone
3 jajca
+
3-4 pesti svežih ali odmrznjenih in odtečenih malin

Dodatno:
stepena sladka smetana

Postopek:

Natisni

Moko, pecilni prašek, proteinski prašek (če smo se odločili zanj) sladkor v prahu, kakav in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in vodo, ter miksamo da se oblikuje testo.

Testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Obložimo ga z malinami.

V posodi zmiksamo skuto, kislo smetano, limonin sok, sladkor, koruzni škrob in limonino lupinico. Posebej stepemo jajca. Nato pa jih počasi vmešamo k kremi.

Kremo počasi zlijemo čez maline.

Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Pečico odpremo in pustimo cheesecake notri 30 minut do ene ure da se počasi ohlaja.

Nato ga do konca ohladimo v hladilniku.

Narežemo na rezine in okrasimo s stepeno smetano.

Komentarji

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.