Sestavine:
Sestavine za podlago:
150 gramov navadne moke (opcijsko 30 gramov moke zamenjamo z Proteini.si vanilijevimi proteini)
25 gramov kakava v prahu
1 rumenjak
2 žlici hladne vode
130 gramov masla ali margarine – hladnega
ščepec soli
2 žlici sladkorja v prahu
1/2 čajne žličke pecilnega praška
Sestavine za nadev:
500 gramov skute
300 gramov kisle smetane
3 žlice sladkorja v prahu
20 gramov koruznega škroba
sok ene limone
1/2 limonine lupinice bio limone
3 jajca
+
3-4 pesti svežih ali odmrznjenih in odtečenih malin
Dodatno:
stepena sladka smetana
Postopek:
NatisniMoko, pecilni prašek, proteinski prašek (če smo se odločili zanj) sladkor v prahu, kakav in sol v mešalniku premešamo. Dodamo na kocke narezano hladno maslo in miksamo da dobimo teksturo drobnih zrn. Takrat dodamo rumenjake in vodo, ter miksamo da se oblikuje testo.
Testo pritisnemo ob dno namaščenega pekača. Obložimo ga z malinami.
V posodi zmiksamo skuto, kislo smetano, limonin sok, sladkor, koruzni škrob in limonino lupinico. Posebej stepemo jajca. Nato pa jih počasi vmešamo k kremi.
Kremo počasi zlijemo čez maline.
Položimo v segreto pečico na 180 stopinj za 45 minut. Pečico odpremo in pustimo cheesecake notri 30 minut do ene ure da se počasi ohlaja.
Nato ga do konca ohladimo v hladilniku.
Narežemo na rezine in okrasimo s stepeno smetano.